Бивш военен министър каза как България може да помогне на Украйна.Мисля, че днешната

...
Бивш военен министър каза как България може да помогне на Украйна.Мисля, че днешната
Коментари Харесай

Бивш военен министър: България трябва да предостави въоръжение и боеприпаси на Украйна

Бивш боен министър сподели по какъв начин България може да помогне на Украйна.

Мисля, че днешната нота от страна на Украйна е мотив за обновяване на дебатите в Народното събрание, само че си мисля, че е съвсем невероятно да се вземе друго решение. Може и да чакаме, че тази нота ще бъде пренебрегната и изобщо няма да има диспути в Народно събрание. 

Това съобщи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия някогашният боен министър Ангел Найденов по мотив изпратената нота за даване на оръжие от страна на посланика на Украйна в България Виталий Москаленко, написа Novini.bg. 

" България има с какво да помогне на Украйна и да даде част от въоръжението, за което е упоменато в нотата. Аз неедократно съм заявявал, че България би трябвало да даде въоръжение и муниции на Украйна. Има какво да дадем и можем да го дадем. Не разбирам за какво би трябвало да страним от нашите сътрудници в Европейски Съюз и НАТО. С предоставеното от нас оръжие надали ще се спре хода на бойните дейности, само че ще може да се компенсира военното предимство, което има в Русия сега. Ще могат да се подкрепят и снабдителните линии на украинската войска, както и инженерните уреди ", добави той.  

" В началото на войната видяхме, че Русия е разчитала на погрешна разследваща информация и военните дейности бяха погрешно планувани. Явно Русия е очаквала, че бойците и ще бъдат посрещнати с цвтя и самун и сол. Всичко това докара до нереализация на военните цели в първата фаза на войната. Втората фаза на войната стартира след средата на април и следим един опит за русифициране на завзетите територии. В момента Русия владее два пъти повече територии, в сравнение с при започване на войната. Моите упования са свързани с една продължителна война. Дори и да се стигне до сключване на примерие, това ще бъде единствено една пауза. В момента договарянията са в застой и не виждам по какъв начин ще бъдат продължени. Очаквам местни военни спорове ", предвижда Найденов.

" Действията на България по отношение на Сергей Лавров са верни, тъй като се извършват решенията на Европейски Съюз. Сред първите, които бяха глобени след 24 февруари, бе Сергей Лавров. Действията на България са изцяло обосновани. Не бих обърнал чак такова внимание на думите на Дмитрий Рогозин, тъй като той е прочут със своите войнствени изявления ", приключи някогашният боен министър. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР